Illinois untuk Menawarkan Jualan Tiket Loteri Dalam Talian

Illinois untuk Menawarkan Jualan Tiket Loteri Dalam Talian
Cadangan dalam badan perundangan Illinois akan membenarkan penjualan tiket lotto negeri Illinois dalam talian. Cadangan itu didorong oleh jualan tiket loteri yang ketinggalan kerana ekonomi. Langkah itu dijangka meningkatkan jualan tetapi mungkin ada tangkapan.
Sejak diluluskan pada tahun 2006 menggunakan kaedah yang paling tidak jujur untuk memastikan laluan, Akta Penguatkuasaan Perjudian Internet Melanggar Undang-undang 2006 (UIGEA) telah mempunyai banyak akibat yang tidak diingini. Di New Hampshire, warganegara yang membeli tiket lotto negeri dengan kad kredit di terminal lotto mendapati transaksi mereka disekat oleh bank mereka kerana peraturan yang tidak jelas yang ditetapkan dalam UIGEA pragmatic demo indonesia.
Walaupun loteri negeri adalah sah di bawah undang-undang, banyak bank telah menunjukkan bahawa mereka akan menyekat sebarang transaksi yang mereka tidak pasti. Penguatkuasaan UIGEA telah dilaksanakan ke atas bank tanpa pembiayaan kerajaan untuk memberi pampasan kepada bank atas tanggungjawab penguatkuasaan undang-undang baharu mereka.
Presiden Senat Illinois, John Cullerton berharap jualan tiket lotto dalam talian akan meningkatkan hasil loteri sebanyak $300 juta dolar. Jika institusi kewangan menyekat urus niaga hasil kemungkinan besar akan kekal tidak berubah. Industri kewangan telah meramalkan bahawa peraturan yang tidak jelas akan menyebabkan banyak masalah dan ini baru mula timbul. Ramalan ini tidak diendahkan oleh kerajaan persekutuan yang meneruskan dan meluluskan UIGEA untuk memberi perhatian kepada minoriti kecil aktivis anti perjudian.
Semoga kesukaran yang dihadapi oleh New Hampshire dan Illinois akan mendorong penggubal undang-undang untuk melihat sekali lagi di UIGEA. Undang-undang telah menyebabkan banyak masalah antaranya pertikaian sekarang di hadapan Pertubuhan Perdagangan Dunia antara Antigua dan Amerika Syarikat dan semua petunjuk adalah bahawa keputusan itu akan memihak kepada Antigua.
Sekiranya loteri Illinois berjaya menyelesaikan masalah penjualan tiket loteri dalam talian, negeri lain mungkin mengikuti dan rakyat akan dapat menikmati kemudahan membeli tiket loteri dalam talian. Beberapa negeri lain sedang memikirkan tentang membenarkan penjualan tiket loteri dalam talian. Banyak negeri lain cuba meningkatkan jualan tiket dan mengisi tabung negeri yang kosong. Banyak negeri telah terjejas teruk oleh kemelesetan semasa dan cuba mencari penyelesaian pembiayaan asal.
Teknologi ini sudah sedia ada untuk penjualan tiket loteri dalam talian. Kebanyakan pemain mengatakan mereka akan mengalu-alukan keupayaan untuk membuat pembelian loteri dalam talian dari komputer rumah atau telefon bimbit mereka. Pemain juga boleh menyemak laman web loteri negeri untuk maklumat dan berita loteri terkini. Beberapa negeri mungkin melaksanakan penjualan tiket loteri dalam talian seawal tahun 2010.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *